Drieluik schilderijen

Drieluik schilderijen

Een triptiek (drieluik) stamt af van het Griekse woord triptychon ''drie-vouw''. Een drieluik is een schilderij dat in verschillende composities opgesplitst kan worden. Triptieken werden al gemaakt in de Byzantijnse tijd, de panelen werden destijds uit ivoor gesneden en de panelen werden met scharnieren opgehangen. De drieluik schildersmethode was een zeer dure kunststijl die alleen mogelijk was voor rijke families. Rijke families konden vroeger door middel van een triptiek aantonen hoe rijk zij daadwerkelijk waren. De binnenkant van de panelen werden met prachtige, bijzondere snijwerken versierd waardoor de drieluik gesloten nét zo prachtig was als open. In de middeleeuwen werd de drieluik nóg populairder.

Het drieluik schilderij met het interessante verleden

Een bekend meesterwerk is een 15e-eeuws drieluik ''Het Laatste Oordeel'' van de Vlaamse schilder Hans Memling, het schilderij zou in de kerk tentoongesteld worden. Het drieluik schilderij is meerdere keren gestolen, waardoor het meerdere malen in het buitenland geweest is. Daarnaast werden er in de Renaissance tijd bijzonder fraaie en speciale drieluik schilderijen ontworpen om in de kerk tentoongesteld te worden, om die reden kan er gesteld worden dat het drieluik schilderij een religieuze en een interessante verleden heeft.

Via Kunst Sale een drieluik schilderij kopen en haal het verhaal in huis

Door de unieke constructie is het mogelijk om met een drieluik schilderij een verhaal te vertellen. Het middelste paneel vertelt het verhaal en de buitenpanelen dienen als ondersteuning. Door de waanzinnige en unieke constructie wordt de drieluik schildersmethode steeds populairder. Als je een drieluik schilderij koopt, haal je een uniek en speciaal kunstwerk in huis dat de eigenschap heeft om verhalen te vertellen. Bij meerdere online sites is het mogelijk om een drieluik schilderij te kopen. Kunst Sale biedt de mogelijkheid om jouw drieluik schilderij te kopen dat bij jouw huis past.

Terug naar overzicht