Tweeluik schilderijen

Tweeluik schilderijen

Een diptiek (tweeluik schilderij) stamt af van het Griekse woord diptychos ''dubbelgevouwen''. Een tweeluik schilderij is een kunstwerk dat in verschillende panelen opgesplitst kan worden die uit hetzelfde formaat bestaan. Diptiek werd vroeger gebruikt met bijvoorbeeld schilderijen op panelen, de panelen konden destijds door scharnieren dubbelgevouwen worden. De diptieken werden voornamelijk in opdracht gemaakt voor rijke, koninklijke personen. Door de speciale, technische eigenschappen is het mogelijk om een uniek en expressief beeld te schetsen. Koninklijke paren konden op een originele en unieke manier naar elkaar toe geschilderd worden op twee verschillende panelen maar toch als één geheel gezien worden. Ondanks de oude geschiedenis is het is een vrij moderne stijl die door de unieke eigenschap een ander beeld kan schetsen dan een 'traditioneel' schilderij.

Ontdek meerdere schilderijen in één

De losse panelen vormen vaak een beeld waardoor er een origineel, uniek beeld geschetst kan worden met een tweeluik schilderij. Het is mogelijk om een originele constructie te maken door de verschillende composities bij elkaar te brengen waardoor het een diepgaande uitstraling kan geven. De losse panelen kunnen op verschillende manieren opgehangen worden, het is namelijk mogelijk om een paneel ernaast of eronder te hangen. Per paneel is het mogelijk om een compleet ander beeld te ondervinden, daardoor is het mogelijk om werkelijk meerdere indrukken te ontdekken in één schilderij.

Het tweeluik schilderij is net iets anders

Een tweeluik schilderij is door de originele constructie een moderne en avontuurlijke stijl. Het is mogelijk om per compositie een speciaal beeld te creëren dat samengebracht een speciaal beeld kan schetsen. Bij een moderne huisstijl past een moderne kunststijl.

Terug naar overzicht